En utrolig deilig borteseier

Hou satte inn sin 13 scoring for året og er delt toppscorer i OBOS-ligaen.

Ranheim gikk ut i hundre i dagens oppgjør mot Egersund. Det tok ikke mer enn litt over to minutter, før Amble Haugen traff Hou med en smart pasning på tvers av banen, Hou som sto klar på sekstenmeter, plasserte pasningen ned i hjørnet for Egersund keeper, og Ranheim fikk en perfekt start på kampen. Ranheim fortsatte og prøve å kontrollere kampen, med å ha mye ball i laget, noe de lyktes godt med til tider. Ranheim vekslet på å spille med høyt og lavt press.

Det kom ingen skikkelige målsjanser den andre veien før det var spilt en liten halvtime, men da det var spilt en halvtime kom de til en stor sjanse, men Vidtun Nilsen vartet opp med en herlig benparade. Det skal også nevnes at hjemmelaget hadde en del halvsjanser i løpet av omgangen, men ingen av avslutningene gikk på mål.

Rett før pause fikk Solli og Bye muligheten å komme to mot en Egersund spiller på en kontring. Men Bye prøvde å dra av forsvareren og skyte, men skuddet gikk rett på keeper. Lagene gikk til pause med Ranheim ledelse.

Ranheim startet andreomgangen med høyt press, og prøvde hele tiden å låse av hjemmelaget. Fem minutter ut i omgangen kom hjemmelaget til et skudd fra 20 meter, men Vidtun Nilsen klarte å ta skuddet med en meget god redning. Det skal nevnes at lagene spiller veldig lik fotball, og hadde hver sine perioder med ballinnehav.

Da det var spilt en drøy time av kampen, spilte Vidtun Nilsen et langt utspark som hjemmelaget fikk klarert til midtbanen, men ballen kom i retur fra en Ranheim spiller og inn i hjemmelagets boks, Solli fikk tatt ned ballen og med hjelp av Emilsen spilt en pasning ut til Tørset Johnsen på 20 meter, han gjorde akkurat det samme som Hou gjorde på 0-1, og det sto 0-2 når det gjenstod en halvtime av oppgjøret.

Ti minutter senere kom Ranheim til nok en stor sjanse, etter en fin kontring. Hou fikk lade børsa fra 20 meter, men skuddet ble blokkert.

Egersund prøvde det de kunne for å jage ei redusering det siste kvarteret, men Ranheim hadde parkert bussen, og var trygge bakover, og de få gangene det glapp var en stødig og god Vidtun Nilsen der og ryddet opp. Men på overtid kom hjemmelaget til en stor sjanse, men Røsten reddet på streken og fikk avklart til corner. Det siste som skjedde i kampen var at Egersund fikk frispark fra 16 meter, og Erik Tønne fikk sitt andre gule for dagen og marsjordre, men frisparket gikk rett i muren. En sterk seier borte mot Egersund, som kun hadde tapt tre hjemmekamper før dagens kamp

Laget: Vidtun Nilsen, Amble Haugen, Røsten, Slørdahl, Tønne, Skjelbred (Tromsdal 82min), Kolstad (Emilsen 45min), Hou, Solli (Wenaas 84min), Mogensen (Tørset Johnsen 45min), Bye (Seydina Diop 90min)