Kåre blir Sportssjef

Ny rolle venter fra 01.01.2025 (Arkivfoto)

Annonse:

Det er med stor glede vi kan presentere en ytterligere utvikling av vår sportslige organisasjon. Fra 1.januar blir Kåre Ingebrigtsen Sportssjef i Ranheim Toppfotball. De tre siste årene har klubben jobbet med en plan om å etablere Sportssjef-rollen. Rollen i seg selv er èn ting, men langt viktigere er hva rollen skal inneholde og ikke minst hvem som skal fylle rollen.

Kåre har formelt avtale med Ranheim som hovedtrener for A-laget ut 2026, denne endres nå til å bli Sportssjef med samme avtalelengde i første omgang. Klubben er glad for at det gjennom samtaler har kommet frem en god match mellom hva klubben ønsker og hva Kåre selv ønsker å strekke seg etter.

- Kåre har gjennom 40 år som profesjonell spiller og trener bygd en erfaringsbank som er unik i norsk målestokk. Få har i tillegg vunnet mer enn han. Vi som klubb vil bygge den rollen på en litt annerledes måte enn hva norske klubber tradisjonelt har lagt i sportssjef-rollen. Vi har gjort oss erfaringer over tid og dette året har også akademiet med 50 spillere og 10-15 trenere/støttefunksjoner blitt en del av klubben. I vår organisasjon blir Sportssjefen faglig ansvarlig og ansvarlig for at vi når både sportslige og tilhørende økonomiske mål. Det innebærer fullt ansvar for alt som skjer rundt A-lag og akademi, forklarer Daglig leder Frank Lidahl.

Det innebærer at trenere og støttefunksjoner blir ‘gjennomførere’ i større grad. Sportssjefen er ansvarlig for å sammen med trenere for både A-lag og akademi å utarbeide faglige planer, etablere standarder for gjennomføring, oppfølging og veiledning og måle kvalitet.

- Alt henger sammen med alt. På veien mot å bli en stadig sterkere klubb som jakter Eliteserien ønsker vi å ha klubbens DNA, hvem vi er, hvordan vi skal jobbe og hvem som gjør hva forankret på et nivå høyere enn hovedtrenerrollen. Trenerne må få bruke all sin tid på å jobbe med å utvikle de spillerne som er her, enten det er A-lag eller akademi, og ikke være veldig involvert i spillerlogistikk. Det området er for viktig fremover til at treneren skal mene for mye om det. Sportssjefen skal balansere de kortsiktige målene knyttet til å utvikle spillere og vinne kamper, opp mot klubbens mellomlange og langsiktige mål. Sportssjefen vil være ansvarlig for kvaliteten på jobben som gjøres i hele sportslig avdeling, sier Frank Lidahl.

Lidahl forteller at det ikke er avklart hvordan øvrig persongalleri rundt A-lag og akademi inn i 2025 vil se ut.

- Nå er det denne endringen som er avklart, at hans arbeidsavtale som løper ut 2026 endres fra hovedtrener til sportssjef fra 01.01.25. På A-laget er det business as usual ut sesongen, vi har mye vi vil få ut på banen ut sesongen. Men det er viktig for oss å kommunisere dette nå – nettopp fordi Kåre parallelt vil jobbe med og være ansvarlig for de prosessene vi har stort behov for å jobbe oss gjennom de neste månedene.  Timingen er god også på den måten at vi nå får muligheten til å ansette Sportssjef først, og at han får muligheten til å bygge organisasjonen videre. A-team og akademi har sine arbeidsavtaler for sine roller, noen går ut nå og andre går ut etter neste sesong. Nå vil Kåre være ansvarlig for prosessene gjennom høsten, og innstille på hvordan de ulike puslebrikkene på personell med roller, ansvar og oppgaver i både A-team og akademi skal være.

Men allerførst står helgas kamp for tur Ranheim-Moss lørdag 21.sept

Annonse fra Obos-ligaen: