_SA93729-Ranheim-Raufoss-2023-duell-Mathias-Emilsen

Ranheim ute av cupen

Ranheim - Raufoss 1-2 (0-1) (arkivbilde)

I perfekt sommervær, sol og 23 grader, var rammene lagt for møtet mellom divisjons kollegene i OBOS-ligaen. Men i dag spiltes det om avansement til 8-delsfinale i NM, og ikke tre poeng som i serien.

Raufoss prøvde å gå i strupen på Ranheim fra start, noe som ga Ranheim nok med å forsvare seg og jakte overganger i starten av kampen.

Da det var spilt halve førsteomgang, hadde ingen av lagene kommet til noen skikkelig målsjanse, hittil en jevn kamp mellom sekstenmeterne så langt, mellom to lag som var ganske like i spillestilen.

Men da det var spilt en drøy halvtime rullet Ranheim opp et glimrende angrep, Qvigstad kom opp fra sinn høyreback og slo et perfekt innlegg som så ut som skulle nå Mogensen, men Raufoss fikk klarert.

I det 38 minutt fikk Raufoss et frispark som ble slått inn i feltet, der dukket en i gul drakt opp og kunne sette inn 0-1 til Raufoss på kampens første sjanse. Et resultat som sto seg til pause.

Bare et minutt inn i andre omgang, skaffet Wenaas oss et straffespark, som Mogensen satte inn, og lagene var like langt.

Da det sto igjen en halvtime av oppgjøret valgte Ranheim å gjøre et trippelbytte.

Da det gjenstod et drøyt kvarter av ordinær tid, kombinerte Mogensen og Hou seg gjennom, dessverre gikk skuddet til Hou over mål.

Et lite kvarter før full tid fikk Raufoss straffespark, Raufoss scoret på strafferen og gikk opp til 1-2.

På slutten av oppgjøret klarte Ranheim å sette press på Raufoss og skape et par klare målsjanser, men ballen ville ikke i mål, og årets NM er over for Ranheim.

Laget: Frenderup, Qvigstad, Røsten ( Tromsdal 79 min), Skuseth, Gangstad (Tønne 85.min, Kolstad( Hou 60min), Emilsen, Tørset Johnsen ( Holden 60 min), Solli ( Gaustad 60.min), Mogensen, Wenaas