Reisebrev: Magiske dager i Bodø

Tirsdag kveld kl. er 23:00 og Ranheim Gatelag møter opp på Trondheim sentralstasjon. Nattoget venter. Landsturnering neste. Bodø neste.

10 timer senere ankommer vi Bodø etter en helt ok natt med søvn.

Onsdagen er fridag, ingen kamper denne dagen. Vi bruker dagen godt til god mat og en liten treningsøkt for å få nattoget litt ut av kroppen.

Dagen avsluttes med fjelltur for alle gatelagene. En liten time i bratt stigning og vi ender opp på Keyservarden. På toppen blir vi møtt av vakre toner fra musikkorps og en utsikt som man bare ser på de vakreste maleri.

Etter en lang dag finner vi roa og gjør oss klar til torsdag og viktige kamper.

Vi møter Fram IF i første kamp. Et lag vi er litt spent på og vet lite om. De vant Landsturneringen på Raufoss i 2021, men stort sett mer enn det vet vi ikke. Vi starter litt i feriemodus, slipper inn et mål og kommer litt bakpå. Vi utligner før pause til 1 – 1. Bestemmer oss i pausen, dette tar vi. To nydelige mål etter pause og vi vinner 3 – 1. En god start. I neste kamp møter vi Aalesund. Et lag som vi har møtt mange ganger i regionale turneringer. Vi er gode, Ranheim – spillet flyter og vi vinner til slutt 6 – 0. I siste og avgjørende kamp møter vi Lillestrøm. Lillestrøm har også vunnet sine to kamper mot Fram og Aalesund, men vi har bedre målforskjell. Det holder med uavgjort for oss. Vinneren av puljen går direkte til A – sluttspill, andreplassen inn i B – sluttspill. Vi starter tungt mot et Lillestrøm - lag som har bestemt seg å gjøre alt for å vinne. Lillestrøm tar ledelsen, vi er rystet og henger ikke helt med. Men vi finner roa, spiller ball og tar over. Vi snur kampen, 2 – 1. Noen minutter før slutt utligner Lillestrøm til 2 – 2. For en spenning. Vi rir den av, dommeren blåser – vi er i A – sluttspill. For en glede og prestasjon av oss.

Saken fortsetter under bildet

Vi er slitne, men fornøyde med dagen. Nattog og fjelltur dagen før sitter i kropp og sjel, men vi har kjempet og klart det – sammen!

Dagen avsluttes med bankett og musikk fra Halvdan Sivertsen.

Før vi tar kveld setter vi oss mål om å bli bedre enn forrige Landsturnering i Bergen. Da kom vi på 6. plass etter tap mot Lillestrøm i straffekonkurranse.

Det er fredag og finaledag.

Vi møter Raufoss i kvartfinale. Et Raufoss som har imponert så langt i turneringen. Vi er gode fra start og styrer kampen. Vi skårer tre mål før Raufoss reduserer helt på tampen. Vi vinner fortjent 3 – 1.

I semifinalen møter vi et godt Odd – lag. Odd er alltid med i toppen på Landsturneringer og i Østlandsserien. Et lag som liker å spille fotball og som trenes av legenden Morten Fevang. Det starter jevnt, Odd er på oss. Her får vi ikke noe gratis. Odd tar ledelsen 1 – 0. Vi spiller oss inn i det og utligner, 1 -1 til pause. Etter pause er det et Ranheim – maskineri som kommer på banen. Fint spill, gode kombinasjoner, fine mål – vi skårer tre og slår Odd 4 -1. Vi spiller vår beste kamp i turneringen, vi er i finalen!

Vi er slitne, dette har kostet. Men vi har kommet til finalen.

I finalen møter vi Stabæk. Stabæk er alltid gode. De spiller fin fotball, men er også knallharde i duellene og har en tøff spillestil. Vi starter bra, har ballen mye og styrer spillet. Følelsen er god. Halvveis i 1. omgang får Stabæk frispark. 20 meter fra mål. Skuddet bøyer seg opp i vinkelen. 0 -1. Vi kjemper tappert, men kreftene er litt tomme. Stabæk kontrer inn to til og vinner 3 – 0.

Tre fantastiske dager i Bodø. Vi ender opp som nest beste lag i Norge. Sølv! Vi er stolte over det vi har fått til. Vi tar med oss pokal og gode minner hjem i kofferten.

Og som Halvdan sier; Vi e venna for livet!