To nye unggutter klare for Ranheim

Vi ønsker Seydina Diop og Mamadou Diang velkommen i blått.

Annonse:

Vi har i dag fått bekreftet at to nye spillere er formelt spilleklare for Ranheim. Og vi har gleden av å ønske angrepsspilleren Seydina (19) og forsvarsspilleren Mamadou (20) velkommen til Ranheim. Siden januar har vi hatt dialog med akademiet Diambars i Senegal, der vi over tid har bygd gode relasjoner og latt oss imponere over hvordan de jobber med utvikling av mennesker både på banen og med skolegang.

I juli kom Seydina og Mamadou på treningsopphold og har siden den gang vært en del av treningshverdagen vår. Begge har imponert over tid og fått vist frem både gode ferdigheter, et spennende potensial og ikke minst en væremåte som har sklidd rett inn i Ranheim-kulturen. Nå har begge signert avtaler ut 2026, de har flyttet sammen i leilighet på Ranheim og gleder seg veldig over å få muligheten i Ranheim.

- Det er nytt for oss å signere spillere fra det afrikanske kontinentet. Når vi nå gjør dette er vi opptatt av å lage en helhetlig hverdag der vi virkelig ivaretar spillerne 360 grader. Med våre verdier i bunn skal begge guttene kjenne på stolthet og sterk tilhørighet til både klubb og lokalsamfunn i det neste steget i utviklingstrappa si. Det er ingen garantier i fotballen, men det er åpenbart at vi har en felles ambisjon om at guttene skal få tid og trygghet til å utvikle seg i Ranheim, og innen rimelig tid gå videre til en større klubb, forteller Frank Lidahl.

Som setter overgangene inn i et større bilde, også sett opp mot den helhetlige klubbidentiteten.

- Vi har vært og skal fortsatt være en klubb for trøndere. Bare i år har spillere som Lucas Kolstad, Dennis Gaustad, Vetle Wenaas og Mikael Tørset Johnsen fått sine gjennombrudd i toppfotballen. Og fortsatt skal det være en andel spillere fra andre steder i Norge eller i enkelte tilfeller utlandet, i all hovedsak vil denne gruppen være yngre spillere der Ranheim er et trinn i utviklingstrappa på veien mot det neste steget.

Da Ranheim var i Eliteserien i 2018 var ligaen ranket som nr 26 i Europa. Akkurat nå er den ranket som nr 11. De ti siste sesongene har Ranheim klart å gjenskape et snitt som plasserer oss topp 20 i Norge. Kravene skjerpes for å gjenskape kvalitet år etter år.

- I dagens og fremtidens fotballverden stilles det stadig større krav til økonomi for over tid å kunne konkurrere på de øverste nivåene. Spillerlogistikk er et ekstremt avgjørende forretningsbein for å utvikle klubbøkonomi som muliggjør investeringer i både infrastruktur, rammebetingelser og det sportslige rundt både A-lag og akademi.

- Spillerlogistikk er et av satsingsområdene i vår strategi på veien mot å jakte Eliteserien, da betyr det at vi skal bli best mulig også her. Alt henger sammen med alt. Det skal ikke være en motsetning mellom å rekruttere, utvikle, selge og vinne kamper. For vår del skal vi bli enda bedre på å sette sammen troppene våre, både på A-lag og akademi. I år har vi 27% spilletid på A-laget for spillere under 21 år, det er fjerde ‘best’ i ligaen. Når det kommer til spillersalg viser alle tall, og enda sterkere blir det, at størstedelen av salgssummer vil skje for spillere under 21 år. Skal vi konkurrere og få vår relative del av den økonomiske kaken, som nå i år er en 1 milliard i Norge, må vi være gode på å løfte frem spillere under 21 år. I dette alderssegmentet vil vi nok se rimelig hyppige utskiftninger fremover, mens nøkkelen til å skape sterkest mulig prestasjonskraft er at den største gruppa med spillere (24 år og eldre) er best og bærer laget. Det er i dette alderssegmentet vi finner mesterlærere og kulturbærere, disse spillerne skal bære laget, være best og sikre kontinuitet, sier Frank Lidahl.

Vi gleder oss til å se Seydina og Mamadou ikle seg den blå drakta og sier velkommen til Ranheim!

Annonse fra Obos-ligaen: