En meget solid start etter ferien

Ranheim - Sogndal 3-0 (1-0) (Foto: Obelix Barbala)

Etter en mnd ferie i OBOS-ligaen var det endelig tid for kamp og årets 15 serierunde der Ranheim tok imot Sogndal som før kampen ligger seks poeng foran Ranheim på tabellen.

Ranheim startet kampen med å gi Lucas Kolstad debuten sin fra start i OBOS-ligaen

Det første kvarteret av kampen var preget av stillingskrig og lite målsjanser. Da det var spilt akkurat et kvarter kom Ranheim til kampens første sjanse etter et glimrende angrep som startet på høyresiden. Haugen kom seg helt ned til dødlinjen og fikk slått perfekt ut 45 grader i feltet, dessverre traff Gaustad keeper på avslutningen.

Da det var spilt halve omgangen kom bortelaget til sin første sjanse i kampen på en kontring. Heldigvis var Vidtun Nilsen med på notene og avverget scoring med en fin redning.

Ti minutter senere kom Sogndal til nok en god målsjanse, men igjen var Vidtun Nilsen i målet på plass med en god redning.

Da det gjenstod ca ti minutter av omgangen, kom Ranheim til en mulighet, Gaustad slo en frekk tunnelpasning på Sogndal stopperen til Bye inne i boksen, Bye fikk vendt opp, men avslutningen gikk til side for mål.

Bare minutter senere var det kaos inne i bortelagets sekstenmeter, Skjelbred fikk avsluttet, men ballen gikk i en Sogndal spiller og ut til corner.

Minuttet før pause, kombinerte Skjelbred og Gaustad på høyresiden, Gaustad fikk lagt inn perfekt på bakre stolpe, og hvem andre enn Hou hang der, og headet inn 1-0 til Ranheim.

Sogndal kom til en kjempesjanse på overtid, en Sogndal spiller kom alene med Vidtun Nilsen, men vår sisteskanse leverte en klasseredning, og sørget for at Ranheim gikk til pause med ledelse.

Bare fem minutter ut i andreomgang fikk Bye kontroll på ballen inne i Sognals boks, Bye vendte opp, skøyt ballen i mål, og scoring til 2-0.

Da det var spilt et kvarter av andreomgangen gjorde Ranheim et trippelbytte, ut gikk Skjelbred, Kolstad og Bye, inn kom Holden, Tromsdal og Mogensen.

Sistnevnte brukte tre minutter på banen før han lekkert ble spilt gjennom alene inne i boksen, Mogensen curlet inn 3-0 i langhjørnet for Ranheim.

Ranheim leverte en meget god kamp, både defensivt og offensivt.

Laget: Vidtun Nilsen, Slørdahl, Skuseth, Haugen, Tønne, Skjelbred (Holden 60 min), Kolstad (Tromsdal 60 min), Hou, Bye (Mogensen 60 min), Gaustad (Solli 83 min), Tørset Johnsen (Wenaas 39 min)