En seier som smakte godt

Ranheim vartet opp med festfotball til tider. (Arkivbilde)

De ti første minuttene av oppgjøret var preget av to lag som følte litt på hverandre. Ranheim kom til kampens første sjanse på en corner etter 10.min. Det var Tromsdal som headet like til side for mål. bare tre minutter senere kom Mogensen til en stor sjanse som ble blokkert etter et vakkert Ranheim angrep. Da det var spilt 20 minutter, prøvde Youngyoung Hou seg på en volley fra 16 meter men ballen gikk over mål. Bare to minutter senere, og akkurat spilt halve første omgang kom Amble Haugen til et skuddforsøk fra sekstenmeteren, etter å ha mottat en meget fin pasning av Skjelbred, og ballen gikk som et prosjektil i langhjørnet, og det sto 0-1 på Fosshaugane. Etter Ranheim tok ledelsen, var de flinke til å holde ballen i laget, og spille seg ut av hjemmelagets høye press. Da det gjenstod fem minutter av omgangen, var Wenaas veldig nære å doble Ranheims ledelse, men Sogndals keeper leverte en god redning. Det sto 0-1 til pause.

Når lagene kom på banen til andre omgang, gikk det ikke lang tid før Hou og Gaustad kombinerte, og kun en god redning av hjemmelagets keeper hindret scoring.

Så fikk Sogndal muligheten til å utligne etter en veldig bra enkeltmannsprestasjon av en Sogndal spiller, men skuddet traff stangen.

Ranheim fortsatte spillet sitt, og ti minutter ut i omgangen kom Tønne høyest på et frispark slått inn i feltet, men også denne gang var Sogndals keeper der. Bare fem minutter etter Tønnes sjanse. Mottok Gaustad en pasning litt ute på høyresiden, han avanserte inn mot midten, og fyrte av i hjørnet han kom fra, 0-2 til Ranheim etter 61.minutter.

Den siste halvtimen av kampen, spilte Ranheim sikkert, og bra defensivt.Og absolutt en fortjent tre poenger på Fosshaugane Campus. Sogndals største målsjanse kom fire minutter på overtid, da et innlegg holdt på å ende opp i krysset, men Vidtun Nilsen var sikker og bokset ballen til corner.

Laget: Vidtun Nilsen, Haugen (Skuseth 88 min), Slørdahl, Tromsdal, Tønne, Skjelbred(Emilsen 60.min), Kolstad (Holden 88 min), Hou, Gaustad ( Solli 71 min), Mogensen, Wenaas( Tørset Johnsen 60 min)