Skeid - Ranheim 0-1 (0-0)

Tre poeng med hjem etter Alte-scoring

Det var et revansjesugent Ranheimlag som møtte Skeid på bortebane, etter å ha tapt 0-4 på hjemmebane tidlig i sesongen. Man kunne se det fra start at Ranheim ville ha med seg alle poengene fra hovedstaden denne onsdagskvelden.

Men det var Skeid som prøvde å ta kommandoen fra start, ved å starte med høyt press. Et press som Ranheim iskaldt spilte seg ut av. Og etter 10 minutter gjorde Skeid grep, og la seg defensivt for at Ranheim skulle få minst mulig rom å spille ball på. Ranheims desidert største sjanse kom da Sivert Solli kom alene med keeper etter et drøyt kvarter, men skuddet var fem centimeter for høyt og traff tverrliggeren. De siste 30 minuttene av omgangen, var det stort sett 21 mann på Skeids banehalvdel. Og Ranheim til flere sjanser, og hadde fortjent å få med seg ei scoring før lagene gikk til hvile. Noe som ikke skjedde, og det sto 0-0 på måltavlen.

Ranheim gjorde ingen bytter i pausen.

Da dommeren blåste i gang andre omgang, gikk Ranheim ut i hundre. Allerede etter 48 minutter, satte Ruben Alte et skudd fra fem meter i tverrliggeren. Ranheim fortsatte å føre kampen i starten av omgangen. Men hjemmelaget var klar over at de helst skulle hatt tre poeng i denne kampen, og klarte å komme litt mer med i kampen, og det var ikke bare spill på en banehalvdel som i første omgang.

Halvveis ute i omgangen kom de til sin største sjanse for oppgjøret. En ball ble spilt på bakerste stolpe, hvor en Skeid ving fikk skyte upresset fra kanten av fem meteren, men skuddet gikk over målet.

Ranheim fortsatte å jage scoringen som skulle gi tre poeng. Og etter 75 minutter slo Mathias Emilsen en flott ball på bakerste stolpe til Solli. Han fikk lagt inn til Ruben Alte, som kunne minne litt om Haaland slik han kom på løp inne i boksen, og satte kontant inn 0-1.

Resten av kampen ble det vel mest fokus på å ligge riktig defensivt, og nekte Skeid rom til å få en utligning. Men samtidig ta overgangene, og ikke minst holde på ballen når de blå hadde den. Skeid klarte å få mobilisert til en liten sluttspurt. På overtid fikk hjemmelaget frispark i farlig posisjon, men Frenderup var ute og bokset ballen ut av farlig sone. Og tre seire på rad var et faktum da dommeren blåste av.

Ps: Nysigneringen Håkon Gangstad fikk debut da han erstattet Tønne i det 70. minutt

Ps2: Assisten til Sivert Solli ble den siste touchen hans på ballen før han ble byttet ut.

Laget: Nicklas Frenderup, Lasse Qvigstad, Nikolai Skuseth, Sander Haugen, Yongyong Hou ( Oliver Holden 70 min), Mathias Emilsen, Ruben Alte (Jakob Tromsdal 90 min), Sivert Solli (Bendik Bye 75 min), Arne Gunnes, Erik Tønne (Håkon Gangstad 70 min)